HANS NECHVATAL

1895-1965

Hans von Nechvatal lindi në Innsbruk të Perandorisë Austro-Hungareze. Diplomohet në Universitetin e Graz-it për inxhinieri. Që në moshë të re shfaq interes për fotografinë. Në vitet 1929-1930 fiton një kontratë pune nga mbretëria shqiptare si inxhinier për ndërtimet ushtarake. Vendoset në Shqipëri ku projekton dhe ndjek realizimin e disa punimeve për nevojat e ushtrisë mbretërore shqiptare, si ndërtesa dhe kazerma në Bu lexo më shumë...