PETRO DHIMITRI

1869-1953

Petro Dhimitri, i njohur ndryshe si Petro Fotografi, lindi më 1869-n në qytetin e Korçës, asokohe kryeqendër e një ndarjeje administrative të Perandorisë Osmane në juglindje të Shqipërisë. Në moshë të njomë mërgon në Stamboll, prej nga do të kthehet në vendlindje vetëm nga fundi i shekullit, tashmë si një i ri i pjekur dhe një fotograf me përvojë. Në këto vite, fotografë të tjerë sapo kishin filluar të ushtronin lexo më shumë...