Album për ndërtimin e hekurudhës Durrës – Peqin

Hekurudha nga Durrësi deri në Peqin, e njohur si hekurudha e ‘’Rinisë”, u ndërtua me të ashtëquajturin kontribut vullnetar të të rinjve dhe të rejave shqiptare. Ishte hekurudha e parë në vend, me një gjatësi 44 km. Punimet për ndërtimin e saj filluan më 1 maj 1947 dhe u përurua më 7 nëntor 1947 nga Enver Hoxha.